Yrityksemme tarjoaa in situ kalliojännitysmittauksia

Yrityksemme tarjoaa in situ kalliojännitysmittauksia uusissa kohteissa ja olemassa olevista tunneleista uudella LVDT-jännitystilamittausmenetelmällä. Menetelmä perustuu irtikairaukseen (overcoring) ja korkeissa jännitystiloissa sivukairaukseen (sidecoring). In situ jännitystila määritetään mittausten jälkeen inversiolaskennalla. Urakoimme ja pystymme tarjoamaan täyden palvelun geologisesta kartoituksesta lopulliseen jännitystilatulkintaan.

Tarjoamme myös hydraulisen murtamisen mittauksia jopa kilometrin syvyyteen asti. Hydraulisessa murtamisessa kalliossa oleva mittaussektio eristetään kahdella laajenevalla paisuvalla kumipakkerilla ja mittaussektioon kohdistetaan vedenpaine. Kun vedenpaine ylittää kallionjännityksen ja kiven vetolujuuden, syntyy kallioon uusi rako. Raon suunta kertoo pienimmän vaikuttavan pääjännityskomponentin suunnan ja käytetystä murtopaineesta voidaan laskea pienimmän pääjännityskomponentin magnitudi.

Verified by ExactMetrics